Tel : 0544 605 27 43     Doğa Köpek Üretim Çiftliği

Bloodhound Irkı

Bloodhound Irkı

Irk Boyutu : Büyük Boy

Yükseklik : Erkek 58 - 66 cm Dişi 56 - 62 cm

Ağırlık : Erkek 41 – 50 Kg Dişi 36 – 45 Kg

Ortalama Yaşam : 10-12 yıl

Irk ve Davranış Karakter Analizi :

Bloodhound iyi bir iz sürme köpeğidir; bu yüzden yaşadığı ortamda kontrol altında tutulmalarında yarar vardır, her an bir kokunun peşine takılıp gidebilirler. Asil ve iyi bir arkadaş olan Bloodhound’un eğitiminde tutarlı, sabırlı ve nazik olmak gerekmektedir.

Bloodhound Cinsi

Köpeğe kötü davranmadıkları sürece -özellikle kulakları çekilmemelidir- çocuklar ile iyi anlaşır. Ziyaretçilere karşı iyi davranır ve köpeklerle çok iyi anlaşır. Yabancılara karşı temkinli olmakla birlikte agresif davranmaz. Evde sakin duruşu olmakla birlikte dışarıda hareketli olabilir.Sırtı ve boynu çok güçlüdür bu da ona dayanıklılık sağlar. Canlı bakışlı ve derine yerleştirilmiş gözler; kavislennmiş kuyruk özellikleri dikkat çeker. İlgili alanı koklarken rüzgarı engelleyecek kulaklarının ve katlanmış boyun derisinin olması kokunun yayılmasını engeller bu da iz sürme konusunda bu ırkı başarılı kılar.

Bloodhound Eğitimi

Çok inatçı olduğundan dolayı sabırlı bir eğitime tabii tutulmalıdır. Ancak sahibini memnun etme isteği de mevcuttur. Ses tonu bu ırk için çok önemlidir. Sesin kararlı aynı zamanda cesaretlendirici olması gerekir.

Bloodhound Bakımı

Düzenli fırçalanma ister. Kulak enfeksiyonunu önlemek için kulakları temiz tutulmalıdır. Kıvrılmış deri de temizlenmelidir. Banyo ise sadece gerektiğinde yaptırılmalıdır. Yemek yemeyi çok sever bu yüzden formunu koruması için yeterli egzersiz yaptırılmalıdır. Öğünler gün içine yayılmalı ve direk yemekten sonra egzersiz yaptırılmamalıdır.

Bloodhound Karakter Yapısı

Olgun duruşlu, bağımsız ruhlui kibar bir ırktır. Genelde sessizdir ancak havladığında çok sesli olur. İnsan izi sürmesenizde sizinle çok sıkı arkadaş olabilir.

Bloodhound Karakter Özellikleri

Enerji Düzeyi Orta
Egzersiz ihtiyacı Yüksek
Oyunculuk Çok iyi
Başka köpeklerle geçinme Orta
Başka petlerle geçinme İyi
Çocuklarla anlaşma İyi
Yabancılara davranış Orta
Eğitebilirlik Orta
Koruma özelliği Orta

Bloodhound Tüy Yapısı

Bütün vücudunu kısa, sert, pürüzsüz tüyler kaplar. Kılların yapısı vücudunun her yerinde aynıdır. Kırmızı, siyah-kırmızı yada ciğer rengi ve kırmızı olur. Bunların yanı sıra Orta Çağ'da görülmüş beyaz renkte 'Talbot Hound' adı verilen Bloodhound da vardır.

Bloodhound Egzersiz İhtiyacı

Genelde tembel olarak bilinir ve aslında durum öyle değildir. Düzenli egzersiz yapması gerekir ve saatlerce yürüyüş yapabilir. Onların avda olduğu düşünülerek dağ yürüyüşü yaptırılmalıdır.

Bloodhound Yaşam Ortamı

Yeterli egzersiz imkanı tanındığında apartman hayatina da rahatlikla adapte olabilir. Orta büyüklükte bir bahçede yaşamaktan mutlu olur.

Bloodhound Kökeni

Bloodhound (St. Hubert Hound yada Flemish Hound olarak da bilinir) Belçika'da gelişimi tamamlanmış çok eski bir ırktır. Bu ırkın en bilinen ve en önemli özelliği insan izi sürme konusundaki başarısıdır. Bloodhound ('Blood' kan demektir) cinsinin ismi kan tadına olan düşkünlüğünden dolayı gelir diye yanlış bir bilgi vardır. Aslına bakarsanız bu cins köpekler tamamen zararsızdır. Koku duyusu ve iç güdüleri çok gelişmiştir. 'Cool Hand Luke' adlı filmde Bloodhound ırkının iz sürme özelliği açık bir şekilde işlenmiş ve ilgi görmüştür. Bilinen Bloodhoundlardan Nick Carter adındaki köpek tam 650 suçluyu tespit etmiştir.

Hemen Ara
Yol Tarifi Al